Ecology First

Door ouder te worden en bewuster in het leven te staan (Corona heeft dit alleen maar gestimuleerd), begin ik meer en meer stil te staan bij de ‘waste’ die ik zelf genereer.

Vroeger dacht ik altijd: wat maakt het uit wat ik doe. Het zijn die grote spelers en industrieën die ze moeten aanpakken. Wat ik doe heeft geen impact.

Nu denk ik anders en begrijp ik dat IEDEREEN een rol speelt in het verhaal. Als iedereen een klein beetje moeite doet, krijg je een impact op grote schaal. 

Ik moet wel toegeven dat het niet makkelijk is. Duurzaam shoppen, duurzaam reizen, minder vlees eten, plastic verpakkingen mijden, auto laten staan… Het vraagt een inspanning. Ik heb zeker nog veel marge tot verbetering, maar ik werk eraan.  Als ik mijn dochter afhaal of boodschappen doe met de e-scooter, geef ik mezelf alvast een pluim. En tegenwoordig plukken we onze groenten bij de biologische zelfplukboerderij in de buurt. Dat zijn momenten die ik koester, omdat zo’n dingen voor mij het verschil maken. 

Het e-scooter verhaal heeft mij extra geïnspireerd om bewuste keuzes te maken op dat vlak. Met e-Motion tours ben ik vooral bewust op weg naar een meer verdiepend toerisme.

https://www.reizennaarmorgen.be/toekomstbeeld/dirk-de-wachter-verdiepend-toerisme/